Лефортівський суд Москви продовжив на три місяці арешт усім 24 військовополоненим українським морякам, котрих росіяни незаконно затримали біля Керченської протоки.

Про це повідомляє ТАСС.

Зазначається, що суд задовольнив клопотання слідчого та продовжив обвинуваченим термін тримання під вартою до 24 квітня.

Адвокат Микола Полозов заявив, що «усі винесені Лефортівським судом постанови про продовження строків тримання під вартою стосовно військовополонених будуть оскаржені адвокатами у встановлений законом триденний термін».

Раніше повідомлялося, що українців розподілили для розгляду справи на шість груп по чотири людини, а засідання щодо продовження арешту українським морякам відбувалося у закритому режимі.

Під час засідання затримані країною-окупантом у районі Керченської протоки українські моряки відмовилися давати свідчення.

Також повідомлялось, що суд дозволив кільком українським морякам побачитися з рідними.

Як писав “Вголос”, затримані країною-окупантом у районі Керченської протоки українські моряки відмовилися давати свідчення у Лефортівському суді Москви.

Нагадаємо, 25 листопада російські військові захопили українські катери “Бердянськ” і “Нікополь” і буксир “Яни Капу” в нейтральних водах Чорного моря.

Усі 24 військовополонені українські моряки заявили слідству, що вони є військовополоненими.

ІА "Вголос": НОВИНИ