Про це повідомляє DW.

Позивач – племінниця Валленберга Марі Ельса Дюпуі – наполягала на тому, щоб сім'ї дипломата надали інформацію про його долю.

Зокрема, вона вимагала зобов'язати ФСБ відкрити доступ до оригіналів документів про Валленберга. У вердикті, оголошеному суддею Марією Афанасьєвою, сказано, що суд постановив «в задоволенні позовних вимог Марі Ельси Дюпуі відмовити в повному обсязі».

«В останні роки стало очевидним, що в російських архівних колекціях містяться документи, що мають пряме відношення до долі Рауля, однак ні членам його сім'ї, ні незалежним експертам не була надана можливість ознайомитися з ними. Наш пошук відповідей на питання про долю Рауля Валленберга триватиме, поки ми не дізнаємося, що з ним сталося і чому», – сказала Дюпуі.

За словами представника ФСБ на суді, документи, ознайомлення з якими вимагає Дюпуі, містять дані третіх осіб і без дозволу цих осіб або їх спадкоємців можуть бути опубліковані через 75 років після їх появи – в 2020 році.

Адвокат Дюпуі Іван Павлов вже заявив про намір оскаржити рішення суду. «Ми вважаємо, що рішення суду незаконним і несправедливим. Звичайно, ми зі своєї процесуальної сторони оскаржимо його», – запевнив він.

 

«Вголос»
 

ІА "Вголос": НОВИНИ