Про це йдеться в рішенні суду, повідомляє УНІАН.

«Відмовити у задоволенні касаційної скарги для розгляду в судовому засіданні суду касаційної інстанції», – йдеться в повідомленні.

Рішення про відмову в розгляді скарги на вирок було прийнято ще 30 травня суддею військової колегії з кримінальних справа Верховного суду РФ.

У той же час адвокат Сенцова Володимир Самохін повідомив, що на даний момент у захисту на руках немає цього рішення.

«Ситуація була така: після засудження їх Північно-Кавказьким військовим судом була подана касаційна скарга, вона не була задоволена. Нам відмовили у виробництві у військовій колегії у Верховному суді. Надалі ми подали касаційну скаргу, Верховний суд запросив справу для вивчення, і, мабуть, відмовилися його заново розглядати, тобто не винесли його на розгляд президії Верховного суду Росії», – сказав адвокат.

За словами Самохіна, це означає, що порушень у рішеннях судів нижчої інстанції у Верховному суді РФ не знайшли.

Він також додав, що ця скарга розглядалася без участі адвокатів.

Нагадаємо, 10 березня Міністерство юстиції надіслало російській стороні запит про повернення на територію України Олега Сенцова, Юрія Солошенка, Олександра Кольченка і Геннадія Афанасьєва, яких незаконно засудив російський режим.

У березні Росія нарешті офіційно визнала політв’язнів Олега Сенцова й Олександра Кольченка громадянами України.

Міністерство юстиції Росії доручило Федеральній службі виконання покарань (ФСВП) підготувати документи про передачу Україні чотирьох засуджених, серед яких режисер Олег Сенцов.

Нагадаємо, український режисер, політв’язень Олег Сенцов, засуджений у Росії на 20 років позбавлення волі за звинуваченням у тероризмі, підтвердив, що буде етапований до Якутії для відбуття покарання. 

Також повідомляли, що українського режисера Олега Сенцова в Росії засуджено на 20 років в'язниці за звинуваченням у підготовці терактів у Криму, активістові Олександрову Кольченку російський суд дав 10 років тюрми. 

ІА "Вголос": НОВИНИ