Сьогодні Російська Федерація намагається хаотизувати світ, щоби посилити свої позиції. Ескалація конфлікту в Нагірному Карабасі - чергове тому підтвердження.

Про це в інтерв'ю «Вголосу» сказав міжнародний експерт Юрій Олійник.

«Сьогодні ми бачимо, що Росія й далі намагається грати в хаотизацію світу. Оскільки і в Криму в неї проблеми з водою, і на Донбасі немає зрушень, і навчання НАТО в Україні пройшли, у них фактично зв’язані руки. Тому вони намагаються посилити свої позиції через підбурення тої ж Вірменії до активніших дій на Кавказі.

Тому Україні слід почати із нашої зовнішньополітичної доктрини, яка була прийнята напередодні. Там вказані наші стратегічні союзники – зокрема Туреччина та Азербайджан. Оскільки ці країни також зацікавлені у стримуванні Росії, а Вірменія є сателітом Москви, нам треба чіткіше говорити, що Азербайджан діє на своїй території, по суті, відвойовує захоплений Карабах. Крім того, ми й самі в Україні маємо таку проблему. Зараз наше МЗС просто заявило про свою стурбованість ситуацією, але я вважаю, що варто чіткіше висловити свою підтримку Азербайджану, принаймні моральну», - зазначив експерт.

Більше про це читайте у статті: Війна в Нагірному Карабасі: що вона означає для України

ІА "Вголос": НОВИНИ