Росія вже третю добу не допускає українських представників до поранених військовополонених у Керчі, про їхній теперішній стан здоров'я є лише неперевірені дані.

Про це заявила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова, передає телеканал "112 Україна«.

»Позавчора я почала перемовини з пані Москальковою (російський омбудсмен. — Ред.), аби домовитися про можливість допустити Владику Климента до наших поранених, котрі перебувають у першій Керченській лікарні ім. Пирогова. Він туди прибув, йому сказали, що наразі не можуть розглянути прохання і відправили до Сімферополя, де вже у ГУ ФСБ сказали, що сьогодні кожен наш військовополонений буде розписаний за слідчим ФСБ і кожен слідчий сам прийматиме рішення по допуску осіб до військовополонених", — розповіла вона.

Денисова зазначила, що українська сторона співпрацює з "Червоним Хрестом", і переконана, що вони зможуть потрапити до військовополонених.

Водночас омбудсмен додала, що у неї є лише неперевірена інформація щодо стану військовополонених у Керчі.

"Вони перебувають у лікарні, прооперовані. Тільки троє з 24 поранених. Є один важкий поранений. Наразі, за інформацією РФ, ніякої загрози його життю немає. Але треба перевірити, ми намагатимемося це зробити", — наголосила вона.

ІА "Вголос": НОВИНИ