Через нестачу живої сили для ведення бойових дій в Україні, російські військові готують третій окремий армійський корпус, який формують в західному військовому окрузі росії.

Про це повідомляє пресслужба Головного управління розвідки.

«За підтвердженими даними, на середину липня було сформовано 8 батальйонів. Це не достатньо для рф. Ці батальйони формувалися абияк. До їх складу набирали будь-кого. Тому для ведення бойових дій, росія прийняла рішення формувати третій окремий армійський корпус. Зараз він проходить формування в західному військовому окрузі», – заявив представник ГУР Вадим Скібіцький.

Він уточнив, що росіяни планують сформувати корпус до середини серпня.

Також за даними розвідки в російських підрозділах катастрофічна нестача офіцерських кадрів. 

“За інформацією, яку воєнна розвідка України отримує з різних джерел, зокрема і з радіоперехоплень, ми бачимо, що нестача офіцерських кадрів просто катастрофічна. Вони у своїх розмовах говорять, що в підрозділах або взагалі немає офіцерів, а якщо й є, то їх ніхто не знає й не бачить. І цю проблему ми бачимо при формуванні цього ж третього армійського корпусу та інших підрозділів, які формує росія.

Для того, щоб забезпечити наявність у підрозділах командирів нижньої ланки, вони вимушені присвоювати звання молодший лейтенант сержантському складу”, – зазначив представник воєнної розвідки України.

Скібіцький додав, що план прихованої мобілізації в Росії не вдався.

Читайте також:

ЗСУ висадили у повітря російські склади в Іловайську. Відео

Росіяни з вертольотів Мі-8 обстріляли Харківську область

На Одещині гідрографічне судно зіткнулося з міною

 

ІА "Вголос": НОВИНИ