Російські війська активізували використання розвідувальних дронів. Це може свідчити про їх підготовку до проведення нових ракетних ударів.

Про це повідомила речниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

"Взагалі (росіяни - ред.) проводять розвідку досить системно, ми фіксуємо і заземляємо всі ці літальні апарати. Але все ж таки ми спостерігаємо певну активність. Зокрема, в той проміжок часу коли вони готуються. Коли ворог збирає інформацію для того, щоб знати, куди влучити",- розповіла Гуменюк.

На питання, що саме окупаційні війська намагаються вишукати, вона відповіла, що як правило це об'єкти критичної інфраструктури.

"Але більшість уваги дронів сконцентровано все ж на військових об'єктах. Зокрема, і засобів протиповітряної оборони, які ворог намагається вишукати, щоб під час однієї з хвиль атак «заглушити» аби досягнути «результатів», - зазначила речниця.

За її словами, на бойовому чергуванні в Чорному морі знизилася кількість російських кораблів. Там зараз перебуває п'ять ракетоносіїв, замість шести. Оскільки підводний човен зайшов у пункт базування.

Гуменюк пояснила, що причиною цьому може бути низка факторів: якісь проблеми ворога, штормова погода чи переспорядження.

«Наразі загальний залп ми оцінюємо як 36 »Калібрів"які напоготові в них. А загальне угруповування складається з 11 кораблів, в тому числі з тих, з яких і запускаються дрони-розвідники", - підсумувала Гуменюк.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

Американський генерал дав невтішний прогноз щодо закінчення війни в Україні

У Броварах в авіакатастрофі загинув пілот зі Львівщини

В ISW пояснили, чому по москві розставили комплекси ППО

 

ІА "Вголос": НОВИНИ