Російська армія готується до штурмових дій на Запорізькому напрямку. Мета ворога полягає у повному виході на адміністративні кордони Донецької області та в окупації міста Запоріжжя.

Про це речник Сил оборони півдня Владислав Волошин сказав у коментарі «Радіо Свобода».

Як повідомив представник ЗСУ, біля Приютного і Роботиного російські війська намагаються зосередити сили та засоби для ведення штурмових дій.

«Сьогодні спостерігається намагання противника зосередити сили і засоби для ведення штурмових дій. Наголошую, не наступу, не наступальних дій, а штурмових дій на певних напрямках. Зокрема, це біля Приютного і біля Роботиного», – сказав Волошин.

«Біля Приютного мета цих дій для того, щоб здійснити штурм і просування в напрямку Великої Новосілки, щоб взяти під контроль саме Донецьку область і ті території, які там залишилися, і перерізати логістичні шляхи українським з’єднанням, які обороняють і Вугледар, і далі Курахове», – пояснив речник Сил оборони півдня.

Він додав, що біля Роботиного окупанти також формують схожі підрозділи, аби здійснювати штурмові дії задля захоплення українських позицій на так званому Роботинському виступі, та щоби рухатись далі на Оріхів.

ІА "Вголос": НОВИНИ