Понад 50 літаків, включаючи надзвуковий бомбардувальник Ту-22М3, і близько 10 кораблів Чорноморського флоту РФ візьмуть участь у навчаннях на півдні Росії і в анексованому Криму.

Про це начальник прес-служби Південного військового округу Російської Федерації Вадим Астаф'єв заявив журналістам у понеділок, повідомляє ТАСС.

«У спільному навчанні візьмуть участь понад 1 тисяча військовослужбовців 4-ї армії ВПС і ППО та буде залучено понад 50 літаків дальньої, оперативно-тактичної, штурмової авіації, в тому числі літак дальнього радіолокаційного виявлення та управління А-50, надзвуковий ракетоносій-бомбардувальник Ту-22М3, а також близько 10 кораблів Чорноморського флоту», – заявив Астаф'єв.

Він також повідомив, що на першому етапі ескадрильї оперативно тактичної авіації перебазовуються з Ростовської області до окупованого Криму, де протягом тижня вони проводитимуть навчання з дивізією ППО і кораблями Чорноморського флоту.

Зокрема, ескадрильї винищувачів Су-30СМ і бомбардувальників Су-34 проводитимуть навчання із застосуванням ракет та бомб проти умовних цілей в районі полігонів Опук і Чауда.

"Льотчики мають поцілити щити-мішені, встановлені в морі, й реальні крилаті ракети берегових ракетних комплексів Чорноморського флоту", – додав Астафеьв.

Зазначається, що завданням військових пілотів буде ураження щитів-мішеней встановлених у морі, а також крилаті ракети берегових ракетних комплексів Чорноморського флоту. Окрім того вся авіаційна команда відпрацює елемент дозаправлення літаків у повітрі та проведе повітряний бій з умовним противником чисельність якого становитиме до 30 літаків.

ІА "Вголос": НОВИНИ