Польський прем'єр-міністр Матеуш Моравецький висловив побоювання, що російські війська спробують захопити нові території в Україні задля посилення переговорних позицій.

Про це повідомляє CNN.

«Я бачу перегрупування, реорганізацію російських військ. Я вважаю, що вже невдовзі вони намагатимуться взяти в оточення українські сили, передусім на Донбасі. А потім, після захоплення третини території України, вони спробують вести переговори з позиції сили», – заявив очільник уряду.

За переконанням Моравецького, зупинити Росію можуть нові нищівні санкції. Він наголосив на необхідності конфіскації активів РФ, а також вкотре закликав до запровадження ембарго на російські енергоносії.

Попри те, що західні союзники вже ввели жорсткі санкції, прем'єр-міністр попередив, що ціна російського рубля залишається в основному стабільною і що це є доказом того, що «на цей час Путін і його люди змогли змінити фіскальну політику, монетарну політику, фінансову політику таким чином, щоб вони були певною мірою несприйнятливі до санкцій... принаймні протягом наступних кількох місяців».

Натомість громадська думка на Заході, на думку Моравецького, швидше втомиться від теми війни. Єдиний порятунок – пришвидшене постачання озброєнь Україні.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ