Про це написала прес-секретар МЗС РФ Марія Захарова у Facebook.

Вона нагадала, що Великобританія вислала 23 російських дипломата у зв'язку з отруєнням у Солсбері колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочки.

«Москва відповіла висилкою 23 британських дипломатів. Лондон провів кампанію щодо висилки російських дипломатів з країн ЄС і низки інших країн», - стверджує Захарова.

Після цього, за її словами, Росія зажадала від Великобританії в місячний термін привести сумарну кількість працівників посольства і генеральних консульств Великобританії в Росії у відповідність із числом російських дипломатів і адміністративно-технічних працівників, які перебувають у тривалих відрядженнях у Великобританії.

«Іншими словами, запропонований паритет. Різниця між чисельним складом понад 50 осіб на користь британської сторони», - повідомила Захарова.

Як писав «Вголос», 14 березня прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей оголосила про вислання 23 російських дипломатів у зв'язку з отруєнням у Солсбері колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки.

Слідом за Великобританією вже 27 країн оголосили про висилку російських дипломатів.

Україна видворяє 13 російських дипломатів. Натомість Російська Федерація висилає 13 діючих дипломатів України, здебільшого з посольства в Москві, і 5 - із консульства в Ростові. Із міст - де відбувається більшість судів над українськими політв'язнями.

ІА "Вголос": НОВИНИ