Як повідомляє російське агентство РІА «Новости», про це заявив міністр оборони РФ Сергій Шойгу на зустрічі з білоруським колегою Андрієм Равковим.

Шойгу зазначив, що це стосується зенітно-ракетних систем С-300. Планують також створення і базування авіабази в Білорусі та нарощення там кількості літаків і вертольотів.

За планом, повноцінну авіабазу ВПС РФ з винищувачами Су-27 буде створено в Білорусі 2016 року в Бобруйську. Перші машини вже перекинуто. Скільки всього авіаційної техніки планують розмістити на базі, не уточнюють.

«Я готовий обговорити сьогодні продовження нашої співпраці в практичній площині. Це стосується систем С-300, створення і базування авіаційної бази в Білорусі зі збільшенням кількості літаків і вертольотів. Це повинно гарантувати безпеку нашого спільного повітряного простору», – пояснив Шойгу.

Раніше він говорив про необхідність зміцнювати військові зв'язки з Білоруссю в контексті зовнішньополітичної ситуації в Європі (розширення НАТО) й обіцяв до кінця 2014 року безкоштовно передати Мінську чотири зенітно-ракетні системи С-300.

Як писав «Вголос», сьогодні Верховна Рада скасувала позаблоковий статус України.

ІА "Вголос": НОВИНИ