У Міноборони також вважають, що можливість відновлення наступу російських військ на Київ залежатиме від результату боїв на сході України.

Про це повідомив речник Міноборони Олександр Мотузяник на брифінгу в медіацентрі.

«Питання можливого відновлення наступу противника на столицю залежатиме від тих бойових дій, які триватимуть у Донецькій та Луганській областях», - сказав він.

За словами Мотузяника, зараз на території Гомельської області Білорусі, а також Брянської та Курської областей РФ залишаються окремі підрозділи ворога. Найбільш імовірно, їх завданням є демонстрація присутності для відволікання українських сил оборони.

«Вочевидь, це така тактична гра РФ, щоб тримати підрозділи української армії тут і не допустити їх перекидання у важчі операційні зони, в тому числі на схід і на південь України», - сказав він.

Речник Міноборони також заявив, що Росія майже завершила підготовку до наступальної операції на сході України.

"За нашою інформацією, противник підійшов до фази завершення відновлення своїх підрозділів і перекидання їх на територію Донецької та Луганської областей.

Ми прогнозуємо, що активні бойові дії розпочнуться на цих територіях вже найближчим часом. Водночас українська армія до цього готова. Ми не можемо прогнозувати, коли це станеться. Є повідомлення західних джерел. Водночас противник вже майже завершив підготовку до наступальної операції", - додав Мотузяник.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ