Співробітники Служби безпеки України СБУ блокували спроби спецслужб Російської Федерації (РФ) дестабілізувати ситуацію в Україні через діяльність «злодіїв у законі».

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Як зазначається, правоохоронці встановили, що представники кримінальних кіл із РФ і країн Кавказу координують діяльність злочинних груп, причетних до скоєння важких та особливо тяжких злочинів в Україні.

"За задумом російських спецслужб загострення криміногенної обстановки в Україні, особливо напередодні майбутніх президентських виборів, має призвести до падіння рівня довіри до державної влади і правоохоронної системи", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що "злодії у законі" контролюють перерозподіл фінансових потоків від учинених злочинів. Зокрема, частину коштів спрямовують на фінансування бойовиків на Донбасі.

Так, у жовтні 2018 року правоохоронці затримали та видворили з України "злодія в законі" на прізвисько "Жоржикич", котрий нелегально прибув до Одеси для встановлення контролю над частиною грошових потоків від грабежів, розбійних нападів, крадіжок і вимагання.

Загалом із початку року з України викинули п'ятьох "злодіїв у законі", а ще понад соті злочинцям, серед яких громадяни РФ і Грузії, заборонили в'їзд до України на п'ять років.

ІА "Вголос": НОВИНИ