Рідні засудженого у Криму в “справі українських диверсантів” Євгена Панова вже три місяці не знають, де він та що з ним.

Про це заявила мати українського політв'язня Віра Котелянець, пише «Кримська правозахисна група».

Зазначається, що бранця Кремля Панова етапували в одну з колоній Омської області Росії на початку грудня 2018 року, але наразі не відомо, в якій саме колонії його утримують, оскільки там їх декілька.

За словами правозахисників, Котелянець звернулася до українського консула в Новосибірську з проханням уточнити інформацію про місцеперебування її сина і отримала відповідь, що її звернення прийнято і обробляється.

Як наголошується, управління Федеральної служби виконання покарань Росії підтвердило, що політв'язня Євгена Панова 6 грудня 2018 року етапували в колонію Омської області і по прибуттю політв'язня до колонії адміністрація направить відповідне повідомлення у Посольство України в РФ. Однак нині відповідного повідомлення досі не надійшло.

Нагадаємо, що 13 липня 2018 року фігуранта справи «українських диверсантів» Панова засудили до восьми років ув’язнення в колонії суворого режиму.

ІА "Вголос": НОВИНИ