Росія направляє до Білорусі два дивізіони зенітно-ракетних комплексів С-400 «Тріумф» – вони будуть задіяні у «спільних навчаннях» на початку лютого.

Про це повідомили в Міноборони РФ, пише УП.

«Два дивізіони ЗРС С-400 »Тріумф" СВО, задіяні у перевірці сил реагування Союзної держави, здійснили завантаження техніки на залізничні платформи в Хабаровському краї.

Підрозділи протиповітряної оборони зроблять марш комбінованим способом – на залізничному транспорті та своїм ходом – на незнайомі полігони Республіки Білорусь", - сказано у повідомленні.

Після прибуття до Білорусі російські військовослужбовці обладнають та замаскують пускові позиції, проведуть техобслуговування техніки та заступлять на навчальне бойове чергування з протиповітряної оборони.

Повідомляється, що навчання пройдуть у два етапи.

На першому (до 9 лютого) на територію Білорусі перекинуть війська, перевірять їхню готовність та здатність виконати завдання з прикриття важливих об'єктів на території Білорусі.

Під час другого етапу (з 10 по 20 лютого) проведуть спільні навчання «Союзна рішучість-2022», у рамках яких «будуть відпрацьовані питання запобігання та відбивання зовнішньої агресії, а також протидії тероризму та захисту інтересів Союзної держави».

Навчання пройдуть на полігонах Доманівський, Гозький, Обуз-Ліснівський, Брестський та Осиповичський, а також на окремих ділянках місцевості, розташованих на території Білорусі.

Планується також задіяти аеродроми Барановичі, Лунинець, Ліда та Мачулищі.

Нагадаємо, на думку американських чиновників, теоретично Росія може розмістити війська в Білорусі під виглядом спільних військових навчань, щоб напасти на Україну.

Також ми писали, що Росія запланувала у січні та лютому серію військових навчань за участю понад 140 кораблів та понад 10 тисяч військових в акваторіях трьох морів, Атлантичному та Тихому океанах.

ІА "Вголос": НОВИНИ