Окупанти посилюють своє угруповання на Запорізькому напрямку.

Про це повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація.

Як зазначається у повідомленні, 26 травня на Запорізькому напрямку ворог активних бойових дій не вів, але обстрілював позиції наших військ із мінометів, реактивної та ствольної артилерії. Крім того, угруповання противника додатково посилено сформованим танковим батальйоном на танках Т-62.

«З Кримського півострова рф перекидає свої сили - не лише сухопутні війська, а й повітряний та морський компоненти. Також відомо, що в бік Мелітополя з Криму проїхала колона військової техніки - близько двох десятків тентованих вантажівок і стільки ж установок залпового вогню “Град”», – інформують в ОВА.

В адміністрації припускають, що російські військові будують третю лінію своєї оборони, перекидають підкріплення, аби закріпитися та утримати свої позиції на півдні України.

«Інженерні підрозділи окупантів замінували узбережжя Каховського водосховища. Це все свідчить про те, що росія намагатиметься тримати окуповані території під своїм контролем. З цією ж метою ворог активізував трансляцію пропагандистських інформаційних матеріалів на окупованих територіях через наявні та засоби телерадіомовлення», – зазначили в ОВА.

Читайте також:

Ракетний обстріл Дніпропетровщини: рятувальники під завалами шукають людей

В Луганській області загинув захисник із Стрийщини

ІА "Вголос": НОВИНИ