До Білорусі прибула партія зенітних ракетних комплексів «Тор-М2К».

Про це повідомляє  прес служба Міноборони Білорусі, з посиланням на помічника міністра оборони Леоніда Касинського.

«Партію озброєнь отримано в рамках наявного міжурядового договору про військово-технічне співробітництво Білорусі та Росії. Найближчими днями ці комплекси надійдуть до з'єднань і військових частин, куди вони призначені», – йдеться у повідомленні.

Касинський зазначив, що це ефективний засіб ураження різного типу повітряних цілей - як високошвидкісних, так і низькошвидкісних на досить широкому спектрі висот.

Довідково:

«Тор» – тактичний зенітний ракетний комплекс, призначений для вирішення завдань протиповітряної і протиракетної оборони.

Система «Тор» призначена для прикриття важливих адміністративних, економічних і військових об'єктів, перших ешелонів сухопутних військ від ударів протирадіолокаційних і крилатих ракет, дистанційно пілотованих літальних апаратів,  керованих авіабомб, літаків і вертольотів.

Може працювати як в ручному, за участю операторів, так і повністю автоматичному режимі. При цьому система «Тор» сама контролює окреслений повітряний простір і самостійно збиває всі повітряні цілі, що не упізнані системою «свій-чужий».

Нагадаємо, 18 грудня у Білорусі вперше з весни зафіксували велику колону російської медичної техніки.

ІА "Вголос": НОВИНИ