Перевірка проводиться в рамках більш широкого розслідування передбачуваних спроб Москви вплинути на хід передвиборчої кампанії в США, повідомляє в п'ятницю, 4 листопада, «Німецька хвиля» з посилання на агентство «Reuters».

Один з таких документів, за відомостями агентства, направив на розгляд ФБР сенатор-демократ Том Карпер – член сенатського комітету з внутрішньої безпеки. Йдеться про лист, який Карпер нібито направив Клінтон. У ньому, зокрема, говориться: «Ми не дозволимо тобі програти ці вибори». Карпер заявив, що бланк документа і його підпис було підроблено. Представник сенатора відмовився від коментарів.

ФБР також вивчила семисторінковий електронний документ з логотипами опитувальної організації Beneson Strategy Group та Фонду Клінтона. У цьому документі, який передвиборний штаб Клінтон називає підробленим, йдеться, що рейтинг Хілларі Клінтон сильно знизився і до листопада необхідно провести «радикальні зміни в стратегії», включаючи «інсценування цивільних заворушень» і «радіологічну атаку» із застосуванням «брудних бомб», щоб зірвати голосування, повідомляє «Reuters».

Спецслужби США вже неодноразово звинувачували Росію в кібератаках з метою вплинути на результат президентських виборів США. Москва категорично заперечує це.

ІА "Вголос": НОВИНИ