Російська влада почала обговорювати можливість офіційного постачання зброї бойовикам «ДНР» та «ЛНР».

Про це повідомляє РИА Новости.

Секретар ради «Єдиної Росії» Андрій Турчак заявив, що «Росія повинна допомогти «ЛНР» і «ДНР» постачанням озброєнь для стримування військової агресії, що явно готується Києвом».

Глава МЗС Сергій Лавров на можливість постачання бойовикам окремих видів озброєнь заявив, що Росія виходить із того, що «Захід має забезпечити виконання українською стороною »Мінська-2".

Та згодом з закликом «забезпечити ЛНР та ДНР всім необхідним» виступив також лідер фракції «Єдиної Росії» у Державній Думі РФ, Володимир Васильєв. Зауважимо, що це вже не вперше з початку російсько-української війни парламентарі країни-агресора виступають з закликами про відкрите вторгнення в Україні та застосування проти нашої держави важких озброєнь. Втім, офіційна дипломатія Кремля на чолі з Лавровим зараз дещо обережніша у висловлюваннях 

Зауважимо, Росія вісім років оснащує бойовиків ОРДЛО не лише військами, а й зброєю та технікою. Водночас влада держави-агресора ніколи цього не визнавала.

До слова, прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон вважає, що Росія має план блискавичної війни на території України. Він також додав, що наступ буде  «катастрофічним кроком» для країни-агресора.

Також, глава МЗС України Дмитро Кулеба наголосив, що «Україна чудово знає, що партнери у США і НАТО скажуть Російській Федерації у відповідь на її вимоги про т.з. гарантії безпеки».

ІА "Вголос": НОВИНИ