Україна зафіксувала активність підводних човнів РФ у Босфорській протоці, після чого повідомила Туреччину про порушення Росією конвенції Монтре. Через МЗС України українські військові надали відповідні дані турецькій стороні.

Про це повідомляє «УКРІНФОРМ».

Представник Генштабу, помічник командувача ВМС ЗСУ з правової роботи - начальник юридичної служби Леонід Залюбовський розказав, що було помічено активність підводних човнів Російської Федерації, які під приводом проходу в ремонт порушують фактично конвенцію Монтре щодо проходу Босфорської протоки, за яку відповідає Туреччина. Такі дії є  порушенням конвенції про режим чорноморських проток.

Зараз Турецька Республіка знає про цю ситуацію і вивчає її.

За останні два місяці українські військові зафіксували збільшення активності РФ як у Середземному морі, так і в районі Чорного моря.

Як повідомлялось, російські кораблі продовжують контролювати діяльність кораблів НАТО в північно-західній частині Чорного моря і відпрацьовують елементи спільного плавання та бойового маневрування в морських полігонах, а також здійснюють перестроювання в складні лади і спільні ордери.

ІА "Вголос": НОВИНИ