Росія посилила перевірку мешканців тимчасово окупованих територій Донбасу, які претендують на отримання паспортів РФ.

Про це повідомляє Міністерство оборони України з посиланням на Головне управління розвідки.

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, російські окупаційні адміністрації на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях вимагають від місцевих жителів, які співпрацюють з російськими окупаційними військами, прискорити надання документів для отримання російського громадянства.

Водночас регіональним управлінням з питань міграції МВС РФ у Ростовській області запроваджено посилений порядок перевірки претендентів на російські паспорти з метою запобігання проникненню на територію Росії злочинців з досвідом бойових дій.

«Як наслідок, зросла кількість відмов у наданні російського громадянства, зокрема військовослужбовцям зі складу підрозділів 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ», - зазначають у розвідці.

При цьому в окремих підрозділах російських окупаційних військ певна частина військовослужбовців, які не брали участі у бойових діях проходячи службу у тилових підрозділах, відмовляється від оформлення російського громадянства, розраховуючи на збереження можливості виїзду на територію, підконтрольну українській владі.

Нагадаємо, що російське окупаційне командування змушує оформляти паспорти РФ.

ІА "Вголос": НОВИНИ