Ворог намагається продовжувати наступальні дії у Східній операційній зоні.

У Генеральному штабі ЗСУ розповіли про ситуацію на фронтах після активізації нової фази війни РФ проти України, і про оперативну обстановку на початок 55-х діб протистояння наших захисників ворожому вторгненню.

 

«Ворог намагається продовжувати наступальні дії у Східній операційній зоні, щоб встановити повний контроль над територіями Донецької та Луганської областей, а також щоб забезпечити сухопутний коридор з окупованим Кримом», - йдеться у повідомленні. 

Про це повідомили у Генштабі ЗСУ.

Ракетно-авіаційні удари окупантів по цивільних об'єктах по всій території України не припиняються. Так, вчора була активізація завдання ракетних ударів по об'єктах в західних областях нашої країни.

У Слобожанському та Донецькому операційних районах війська РФ проводять наступальні та штурмові дії за окремими напрямками.

Ворог продовжує перекидання озброєння, військової техніки до України з центральних і східних регіонів російської федерації. Поряд з бойовими підрозділами здійснює перекидання підрозділів забезпечення", - розповіли в Генштабі.

Крім того, загарбники розгортають логістичні центри та створюють польові бази ремонту і відновлення пошкодженої техніки, з метою удосконалення системи матеріально-технічного забезпечення.

На Слобожанському напрямку противник продовжує часткове блокування Харкова.

У Генштабі повідомили про інформацію, що з метою організації системи ППО наступального угруповання ворог здійснює перекидання додаткових зенітних ракетних дивізіонів ЗРК «Тор» у Харківську область. При цьому в прикордонних з Україною районах російської Бєлгородської області, для прикриття основних пунктів управління, а також тилових районів розгорнуті зенітні ракетні дивізіони С-400 і С-300.

Нагадаємо, на Великдень російська федерація може вдатись до провокацій на тільки в Україні, а й на території власної держави.

ІА "Вголос": НОВИНИ