Російські військові проведуть навчання, під час яких буде відпрацьовано застосування нестратегічної ядерної зброї.

Про це оголосило в понеділок міноборони рф.

Навчання відбудуться «найближчим часом» за дорученням «верховного головнокомандувача Збройних сил Російської Федерації».

У навчаннях візьмуть участь ракетні з'єднання Південного військового округу, авіація і сили військового-морського флоту, а їхня мета - «підвищення готовності нестратегічних ядерних сил до виконання бойових завдань», а також «практичне відпрацювання питань підготовки та застосування нестратегічної ядерної зброї».

Навчання проводять «у відповідь на провокаційні заяви й погрози окремих західних офіційних осіб», а також з метою «безумовного забезпечення територіальної цілісності та суверенітету російської держави».

За словами Дмитра Пєскова, йдеться про заяви про готовність відправити війська в Україну.

«Очевидно, що йдеться про заяви пана Макрона і про заяви британських представників... ви знаєте, до них ще додався представник сенату США, якщо я не помиляюся... які говорили про готовність і навіть намір відправити збройні контингенти в Україну. Тобто фактично виставити солдатів НАТО перед російськими військовими. Це зовсім новий виток ескалації та напруженості, він безпрецедентний і, звісно, він вимагає особливої уваги та особливих заходів», - заявив прессекретар диктатора Путіна.

ІА "Вголос": НОВИНИ