Росія провела успішне випробування протисупутникової ракети, випущеної з нової системи протиракетної оборони Нудоль.

Про це, посилаючись на два джерела, які безпосередньо знають вміст секретного звіту розвідки США, повідомляє телеканал CNBC.

Згідно зі звітом, у ході випробувань, які проводилися 23 грудня 2018 року, протисупутникова ракета пролетіла 17 хвилин і майже 3 тисячі км перш ніж успішно впасти в зону ураження.

У несекретній частині доповіді викладено огляд нових російських, китайських, північнокорейських та іранських ракетних загроз, також основна увага приділяється протисупутниковим можливостям, які "можуть загрожувати космічним активам США".

Відповідно до огляду ракет, "Росія розвиває різноманітний набір протисупутникових можливостей, в тому числі ракети наземного базування і зброю спрямованої енергії, і продовжує запускати "експериментальні" супутники, які проводять складні операції на орбіті для розширення протикосмічних можливостей"

Російська PL-19 Nudol, система, яка, за оцінками американської військової розвідки, буде зосереджена в основному на протисупутникових місіях, була успішно випробувана двічі в 2018 році.

За словами ще одного джерела, що також говорило на умовах анонімності, російська протисупутникова зброя, як очікується, буде націлена на супутники зв'язку і зйомки, що знаходяться на низькій навколоземній орбіті.

Телеканал зазначає, що по низькій навколоземній орбіті рухаються Міжнародна космічна станція і космічний телескоп ім. Хаббла.

ІА "Вголос": НОВИНИ