Італійські виробники ікри можуть легально продати свій продукт у країні президента Путіна, щоправда, за певних умов, повідомляє «Weekend».

Хоча Росія залишається найбільшим світовим виробником ікри, але її частка на цьому ринку щороку зменшується.

«Росія є нашим найважливішим ринком на цей час. Протягом декількох років ми експортуємо нашу ікру туди, хоча в минулому все було навпаки», – каже Леліо Монделла, керуючий директор компанії «Agroittica», яка виробляє 25 тонн чорної ікри на рік в околицях Мілана.

Леліо Монделла також визнає, що з моменту запровадження в Росії ембарго його компанії оголосили ультиматум: ікру можна буде продати в Росії, але тільки з відповідним лейблом: «Made in Russia».

«Росіяни хочуть їсти російську ікру. Я їх чудово розумію. Хто б купував у нас сир моцарела, вироблений у Росії?»  додає італієць.

Італія в цей час є другим у світі після Росії виробником ікри. РФ, однак, змушена імпортувати все більше і більше цього продукту з інших країн у зв'язку із поганою екологією та зменшення популяції осетрових у Каспійському морі.

Ціна чорної ікри сягає 15 тисяч доларів за найбільшу банку об'ємом 1,8 кг. За 10-грамову банку ікри «Agroittica», залежно від сорту, доведеться заплатити від 20 до 80 євро.

ІА "Вголос": НОВИНИ