Про це повідомляє РІА «Новости».

Як розповів начальник штабу – заступник командира 18-го зенітного ракетного полку 31-ї дивізії ППО підполковник Євген Олейников, постійним місцем дислокації полку стане Феодосія.

За його словами, військовослужбовці полку, який розмістять у Криму, пройшли навчання у Військовій академії ВКО в Гатчині (Ленінська область).

На думку «віце-прем'єра кримського уряду» Руслана Бальбека, поява на півострові новітніх зенітно-ракетних комплексів закриє на замок небо над Кримом від будь-якої повітряної атаки.

Він висловив упевненість, що сам лише факт дислокації в Криму просунутого зенітно-ракетного комплексу триматиме в напруженні всю авіацію НАТО в районі Чорного моря.

«Для тих, хто захоче покружляти біля кримського повітряного простору або вторгнутися в нього, це буде фактично актом самогубства. Без сумніву, в НАТО є хоробрі пілоти, але камікадзе серед них немає», – додав віце-прем'єр.

За його словами, поява С-400 – «останній цвях у сумніви НАТО про те, що можна влаштовувати якісь провокації» в повітряному просторі біля Криму.

Зенітний ракетний комплекс С-400 «Тріумф» (за класифікацією НАТО – SA-21 Growler) – зенітна ракетна система великої і середньої дальності нового покоління, призначена для ураження літаків.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ