Російські окупанти розмістили на аеродромі 929-го Державного льотно-випробувального центру міністерства оборони імені В. П. Чкалова в Ахтубінську Астраханської області не менше 30 ракет Х-47 «Кинжал».

Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій.

«Така концентрація ракет цього типу може говорити про те, що росіяни можуть їх використовувати для завдання ударів по деяких важливих об'єктах на території України», – йдеться у повідомленні.

У відомстві відзначають, що усього на озброєнні ВКС знаходиться близько 40 Х-47. 

«За весь період війни ці ракети використовувалися для удару по території України лише один раз. А все тому, що їх лише 4 десятки. Якщо підуть застосування, це буде показово наскільки їх ресурс стиснутий», – зазначають у Центрі.

Довідка

Ракетний комплекс «Кинджал» – це російський гіперзвуковий авіаційний ракетний комплекс, гіперзвукові ракети якого здатні вражати як стаціонарні об’єкти, так і надводні цілі: авіаносці, крейсери, есмінці та фрегати.

За словами військових експертів, нова ракета є не крилатою, а аеробалістичною. Тобто траєкторія її польоту підтримується завдяки високій швидкості.

Винищувач Міг-31, спеціально модернізований для запуску цієї ракети, фактично служить її першим щаблем, виробляючи пуск поза щільних шарів атмосфери на висотах від 12 до 15 тис. метрів.

Політ ракети також відбувається на кордоні стратосфери з метою уникнути значного опору повітря.

19 березня 2022 року міністерство оборони РФ повідомило про застосування в Україні гіперзвукового ракетного комплексу Кинджал. Удар нібито було завдано по селищу Делятин Івано-Франківської області. 

Читайте також:

Росія готується до анексії чотирьох областей України

В розвідці назвали головну ціль ЗСУ до осінньо-зимового періоду

У Харкові побільшало жертв після російського обстрілу. Відео руйнувань

ІА "Вголос": НОВИНИ