Представник росії при Організації Об'єднаних Націй (ООН) Василь Небензя визнав причетність військ рф до звірств у Бучі на пресконференції.

Про це повідомив український представник в ООН Сергій Кислиця, пише Укрінформ.

Так, Кислиця на засіданні Ради Безпеки ООН з приводу масових убивств у Бучі заявив, що Небензя кілька разів на пресконференції вжив слово «війна» замість «спецоперація».

«Якщо і є щось, за що ми маємо подякувати російському представникові, то це за його визнання на вчорашній (4 квітня - ред.) пресконференції, що росія веде війну проти України. «Війна» ви сказали кілька разів, а не «спеціальна операція», - розповів Кислиця.

Також постійний представник рф в ООН визнав, що російська армія вбивала українських цивільних осіб. Він раптом обмовився і сказав, що трупів у Бучі не було «до приїзду російських військ».

«Якщо ви подивитеся уважно на те, що бачите у Бучі, на трупи. Трупи, які лежать на вулицях, яких не існувало доти, доки не ввійшли російські війська… Вийшли, вибачте», - заявив постпред РФ.

Як раніше писав Вголос, у Бучі російські окупанти намагалися спалити тіла шістьох закатованих мирних мешканців, аби приховати сліди свого звірячого злочину.

Крім того, ми писали, що волонтери InformNapalm знайшли дані командира російської в/ч 51460, 64-та окрема мотострілецька бригада, яка, за попередніми даними, скоїла воєнні злочини у Бучі.

ІА "Вголос": НОВИНИ