Про це повідомляють у п'ятницю, 10 липня, «Известия» з посиланням на Мінприроди РФ, пише lenta.ru.

Як заявив заступник голови відділу збереження біорізноманіття та використання об'єктів тваринного світу Міністерства природи РФ Валерій Федоров, у Росії немає правових підстав для затримання судна Winter Bay, оскільки вбивство китів проводилося не на території Росії. «Нехай розбираються контролюючі органи тієї країни, де допустили вбивство фінвалів», - підкреслив чиновник.

Представник Мінприроди пояснив, що судно може бути затримано лише в разі заходження в один з російських портів, якщо з'ясується, що воно перевозить незаконний вантаж. У свою чергу, начальник відділу судноплавства адміністрації Північного морського шляху Святослав Степченко повідомив, що дозвіл на прохід судна вже видано.

Про те, що зірка серіалу «Рятувальники Малібу» звернулася з відкритим листом до Володимира Путіна, попросивши перекрити Північний морський шлях направляється з Ісландії до Японії судну з 1,7 тисячі тонн м'яса фінвала, стало відомо в середу, 7 липня. Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков повідомив, що в Кремлі нічого не знають про лист Андерсон.

ІА "Вголос": НОВИНИ