Заступник Міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков заявив, що Росія не буде давати додаткових гарантій безпеки для України і назвав недоречними вимоги США і НАТО щодо проведення «якихось заходів» на території Росії.

Про це Рябков заявив у інтерв'ю для «Інтерфаксу».

У ході інтерв'ю заступника очільника МЗС запитали, чи готова Росія дати США і НАТО гарантії безпеки, зокрема щодо ненападу на Україну.

За його словами, Вашингтон і Північноатлантичний альянс вимагають від Москви «якихось заходів» на російській території, що викликає у Росії "природне відторгнення".

«Всі відповідні гарантії (Україні - ред.) ми надали ще коли був підписаний Будапештський меморандум в 1994 році», - додав Рябков.

Під «якимись заходами» маються на увазі вимоги США і НАТО відвести війська РФ від кордонів з Україною та знизити напруженість у регіоні.

Нагадаємо, речниця Білого дому Джен Псакі заявила, що Сполучені Штати бачили пропозиції Росії щодо переговорів про так звані «гарантії безпеки», але наголосила, що без європейських союзників і партнерів переговорів не буде.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ