Про це заявив начальник управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк, повідомляє «112 Україна».

«Проведення слідчих дій на території РФ до останнього часу було неможливим, тому що на жоден запит відповіді не надходили. На сьогодні надійшла відповідь про відмову в екстрадиції, тому ми вже будемо ставити питання про те, щоб його допитати на території РФ, але наголошую, що це можливо в законний спосіб тільки з участю правоохоронних органів цієї держави», – сказав він.

Раніше адвокати повідомили, що суд направив питання щодо організації видеодопиту Януковича в Мін'юст України.

Віктор Янукович залишив Україну в лютому 2014 р. під час масових акцій протесту на майдані Незалежності, учасники яких вимагали його відставки. У лютому 2015 р. Верховна Рада позбавила його звання президента України.

Янукович виїхав на територію Росії, де і проживає нині. Водночас в Україні проти нього відкрито низку кримінальних проваджень.

Генпрокуратура повідомила Януковичу про підозру в заволодінні майном у Межигір'ї, Сухолуччі, у зловживанні службовим становищем під час «підписання і введення в дію законів 16 січня, у створенні злочинної організації та скоєнні ряду злочинів у дні Революції гідності. Крім того, екс-президенту повідомили підозру у справі про отримання ним під виглядом авторської винагороди хабара в понад 26,5 млн грн».

12 січня 2015 року стало відомо, що Януковича й екс-прем'єр-міністра Миколу Азарова Інтерпол оголосив у міжнародний розшук. Однак у липні 2015 р. було припинено доступ до інформації в обліку генерального секретаріату Інтерполу про міжнародний розшук Януковича.

Як писав «Вголос», Росія офіційно не визнає, що розшукуваний екс-президент України Віктор Янукович перебуває на її території, і в такий спосіб блокує всі запити про його екстрадицію.

ІА "Вголос": НОВИНИ