У посольстві РФ у Вашингтоні заявили, що вирок росіянці Марії Бутіній у США – це кричуще беззаконня американської Феміди.

Про це сказано у повідомленні прес-служби російського посольства у США.

«З гіркотою констатуємо, що в умовах параноїдальної русофобії в США здоровий глузд не взяв гору», – сказано у повідомленні.

У відомстві заявили, що вимагають «її негайного звільнення».

Російські дипломати вважають Бутіну «політичним в'язнем, жертвою провокації спецслужб і довільного застосування репресивних законодавчих норм США».

«За гратами буде продовжувати перебувати невинувата людина. Під надуманими звинуваченнями в скоєнні »змови з метою дії в якості агента Росії«, що не мають під собою ніяких реальних підстав, американська юстиція змусила росіянку зробити самообмову», – йдеться у повідомленні.

У Росії вважають, що Бутіній «погрожували тривалими термінами позбавлення волі і тримали в неприйнятно жорстких тюремних умовах».

Як відомо, суд у Вашингтоні засудив заарештовану в США росіянку Марію Бутіну до 18 місяців позбавлення волі.

Нагадаємо, що 15 липня 2018 року в Вашингтоні затримали громадянку РФ Марію Бутіну за підозрою у спробі вплинути на політику США за вказівкою високопоставленого чиновника з Кремля.

Їй оголосили офіційні звинувачення за двома пунктами – у змові з метою роботи іноземним агентом і в діяльності як іноземного агента без відповідної реєстрації.

ІА "Вголос": НОВИНИ