Міністерство закордонних справ РФ у своєму щорічному звіті про ситуацію з правами людини в Україні назвало львів’янина Святослава Літинського націоналістичним «активістом», який заважає поширенню російської мови в Україні.

Про це «Вголосу» повідомив сам активіст.

За його словами,  міністерство приділило йому окремий абзац, в якому звинуватило Святослава Літинського у насильницькій українізації органів влади у Дніпропетровській, Одеській та Донецькій областях.

Кремль звинувачує львів’янина в тому, шо через суди він змусив органи влади цих українських областей позбавити російської мови статусу регіональної мови.

У відповідь активіст надіслав листа до Міністерства закордонних справ РФ, в якому похвалився новими перемогами. Так, завдяки його діяльності скасовано російську мову у Харкові, у кількох містах Закарпатської області, а також забрано інформацію російською мовою з довідки про несудимість.

Святослав Літинський зізнався, що йому було приємно побачити себе у звіті. І цим листом має намір нагадати ворогові, що не збирається припиняти свою роботу.

«Якщо ворог каже, що ти поганий, отже ти правильно все робиш», - каже він.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», на думку Святослава Літинського, такої доброї ситуації з українською мовою в Україні, як є зараз, не було за всі роки незалежності.

Також нещодавно він змусив Нацраду з питань телебачення та національного мовлення через суд покарати ті телеканали, які ведуть своє мовлення мовою країни-агресора. 

ІА "Вголос": НОВИНИ