РФ вчергове звинувачують у промисловому шпигунстві. Британські спецслужби стверджують, що російські шпигнути отримали доступ до даних фармацевтичної компанії AstraZeneca, яка спільно з науковцями Оксфордського університету розробила однойменну вакцину.

Про це пише британський таблоїд The Sun. 

Як стверджують журналісти, інформацію про використання росіянами британських розробок для створення власної вакцини від COVID-19 підтверджують зокрема й колишні та чинні міністри Уряду Її Величності. 

Зокрема про це заявив  Даміан Хіндс, міністр безпеки та кордонів Об'єднаного королівства в консервативному уряді Боріса Джонса.

"Ми живемо у світі, де існує державна діяльність, яка прагне займатися промисловим шпигунством та економічним шпигунством. Ми стикаємося з різними загрозами такого типу, вони більше складні, вони більше масштабні, ніж будь-коли раніше", - прокоментував ситуацію посадовець. 

Депутат британського парламенту від Консервативної партії 

Депутат від Торі Боб Сілі, експерт у справах Росії, заявив, що практика цілеспрямованого промислового шпигунства є властивою країнам з тоталітарними та авторитарними політичними режимами, якою зокрема є і Росія. 

«Я думаю, що ми повинні серйозно поставитись до російського та китайського шпигунства. Незалежно від того, чи це крадіжка даних про вакцину, чи енергетичний шантаж з боків цих авторитарних та тоталітарних режимів, ми повинні реагувати рішуче та розумно" - заявив політик. 


Нагадаємо, «Вголос» писав про те, що російській делегації в ПАРЄ (Парламентська Асамблея Ради Європи) заборонили вільно пересуватись вулицями французького міста Страсбург. Причиною такого рішення стало щеплення російських дипломатів вакциною «Супутник», яку не визнають в ЄС. 

ІА "Вголос": НОВИНИ