РФ має намір залучити близько 60 тисяч осіб для війни проти України.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ на ранок 4 квітня.

Ворог планує укомплектувати підрозділи застарілою технікою, яку не використовували десятиліттями.

«Військово-політичне керівництво Російської Федерації розпочало заходи прихованої мобілізації резервістів, з метою приведення військових частин до штатів воєнного часу. Перевагу надають особам, що вже мають бойовий досвід. При цьому мобілізовують рядовий, сержантський та офіцерський склад», - йдеться у зведенні. 

Зазначається, що РФ приховано мобілізує мешканців окремих регіонів: Краснодарський край, Пермський край, республіки Дагестан, Інгушетія, Калмикія.

«Основним мотиваційним чинником для резервістів залишається матеріальне заохочення. Російське населення також переконане, що учасники війни з Україною можуть покращити своє матеріальне становище за рахунок так званих «трофеїв», тобто грабежу і мародерства», - повідомили у Генштабі. 

Як писав «Вголос», військовослужбовці угруповання Об’єднаних сил у неділю 3 квітня, успішно відбили 7 атак ворога та знищили 45 одиниць техніки.

Також ми повідомляли, Голова Донецької ОДА Павло Кириленко закликав місцевих жителів покинути регіон через загрозу воєнної ескалації.

ІА "Вголос": НОВИНИ