Із Севастополя в море виведені п’ять підводних човнів із семи, що перебувають у складі Чорноморського флоту росії.

Про це повідомляє видання Крим.Реалії.

За інформацією видання, у Південній бухті Севастополя стоять дві субмарини проєкту 636.3 «Варшав’янка» зі складу 4-ї окремої бригади підводних човнів. Підводні човни пришвартовані до причалів на східному березі бухти.

Зазначається, що у складі ЧФ Росії є 6 підводних човнів проєкту «Варшав’янка»: Б-261 «Новоросійськ», Б-237 «Ростов-на-Дону», Б-262 «Старий Оскол», Б-265 «Краснодар», Б-268 «Великий Новгород» і Б-271 «Колпіно». А також субмарина «Алроса» проєкту 877В «Палтус».

За даними Крим.Реалії, 28 червня «Алроса» вийшов на ходові випробування після 8-річного ремонту в 13-му судноремонтному заводі ЧФ РФ. Субмарина відійшла від заводського причалу в Кілен-бухті і, пройшовши бонову браму, вийшла на зовнішній рейд Севастополя.

Нині у Чорному морі перебувають 5 із 7 підводних човнів Чорноморського флоту рф, з них 4 – в стані готовності до ведення бойових дій і 1 – на ходових випробуваннях.

Підводні човни проєкту «Варшав’янка» є носіями крилатих ракет типу «Калібр». Також після проведеної модернізації цей вид ракет може нести «Алроса».

Як писав «Вголос», українські військові попередили про загрозу ракетних ударів на Південнобузькому напрямку

Читайте також:

Військовий експерт розповів, коли Лукашенко визначиться щодо війни проти України

СБУ встановила обставини запуску ракет по ТРЦ у Кременчуці. Відео

Ракетний удар по багатоповерхівці у Миколаєві: зросла кількість жертв та постраждалих

ІА "Вголос": НОВИНИ