Заступник голови МЗС РФ Григорій Карасін заявив, що «не може бути й мови» про відправку міжнародної моніторингової місії у Керченську протоку.

Про це пише ТАСС.

Карасін заявив, що домовленість президента РФ Володимира Путіна і канцлера Німеччини Ангели Меркель про допуск німецьких і французьких фахівців у Керченську протоку не правильно трактували.

«Ми в якості жесту доброї волі запропонували таку одноразову поїздку експертів, щоб потім вони доповіли своєму керівництву. Утім це сприйняли як запрошення до більш широкого танцю. Нас такий підхід не влаштовує», - відзначив він.

Також зазначається, що Росія спочатку пропонувала Німеччині й Франції одноразовий візит, а не місію на постійній основі.

«Ми в особі президента Путіна запропонували канцлеру Меркель у разі, якщо вони хочуть направити одноразову якусь групу для того, аби подивитися, як йдуть справи на місці в Керченській протоці, ми готові це організувати. Але ми категорично проти того, щоб це погоджувалося як-то з багатостороннім форматом моніторингу, зокрема з Україною, тобто фактично роздувати формат до повномасштабної, довгострокової місії», - сказав він.

Нагадаємо, раніше президент РФ Володимир Путін погодився на пропозицію канцлера Німеччини Ангели Меркель допустити фахівців з ФРН і Франції в район Керченської протоки.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ