Українського журналіста, кореспондента агентства УНІАН у Москві Романа Цимбалюка в Росії звинувачують в екстремізмі, і хочуть порушити проти нього кілька адміністративних справ.

Про це повідомив сам Роман Цимбалюк у Facebook.

Адвокат Полозов вважає, що з боку влади РФ чиниться тиск на іноземного журналіста, фактично з позбавленням його права на свободу вираження поглядів та здійснення професійної діяльності. Він представлятиме інтереси Цимбалюка в Росії.

"Єдиний акредитований у Росії український журналіст Роман Цимбалюк опинився у цій-таки Росії поза законом. Як водиться, звинуватили у екстремізмі», - повідомив адвокат журналіста.

Як вважає Полозов, це все «гумові» звинувачення, бо статті, в яких звинувачується журналіст – некоректні, розпливчасті й ті, які можна «натягнути» на будь-що.

 «Чимало експертів вважають що ці статті неконкретні, розпливчасті та «гумові», тобто дозволяють натягувати норму на будь-які обставини», - зазначив він.

Сам Цимбалюк сказав, що «часи нині неспокійні, хунта біснується і зводить наклеп».

«Поворот у моїй репортерській роботі цікавий, підсумок закономірний: рано чи пізно вони почнуть гризти один одного, але мене це не стосується, адже я не росіянин. Із таким адвокатом ми всіх порвемо. Гроші, отримані за рішенням ЄСПЛ, будуть направлені на підтримку дітей кримських татар, взятих у полон окупаційною владою», - написав журналіст.

До слова, в РНБО допустили компроміс із Росією, однак не коштом українських інтересів.

ІА "Вголос": НОВИНИ