Російські окупаційні війська не полишають спроб встановити контроль над містом Сєвєродонецьк та зосереджують зусилля на підготовці військ до наступу на місто Слов’янськ.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

«Агресор продовжує завдавати ракетних та авіаційних ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури на території України і не полишає спроб встановити контроль над містом Сєвєродонецьк», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на Волинському та Поліському напрямках особливих змін немає.

На Сіверському напрямку – противник активних дій не проводив. Протягом дня ворог обстріляв населені пункти Сеньківка Чернігівської області, Сопич, Константинівка, Старі Вирки та Велика Писарівка Сумської області.

На Харківському напрямку противник веде бої з метою утримання зайнятих рубежів, продовжує обстріли українських військ, мінує місцевість.

На Слов’янському напрямку ворог основні зусилля зосереджує на підготовці військ до наступу на місто Слов’янськ. Обстріляв райони населених пунктів Велика Комишуваха, Долина, Курулька, Грушуваха, Червона Поляна та Шнурки.

На Сєвєродонецькому напрямку ворог обстрілював підрозділи українських військ та цивільну інфраструктуру із ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Лисичанськ, Борівське та Метьолкіно.

За інформацією Генштабу, на Бахмутському напрямку українські воїни успішно стримують штурмові дії в районі населеного пункту Комишуваха. Також безуспішними виявилися ворожі спроби штурму в напрямку Світлодарська та Вуглегірської ТЕС.

Біля Нагірного українські захисники завдали вогневого ураження підрозділам окупантів. Після невдалої спроби штурму ворог відійшов на позиції, що займав раніше.

Читайте також:

Депутата Одеської облради затримано під час одержання 120 тисяч гривень хабаря

Кабмін підтримав законопроєкт про обіг «медичного» канабісу: що відомо

З Білорусі на територію Волинської області можуть зайти ворожі ДРГ, - МВС

ІА "Вголос": НОВИНИ