Російські окупанти у Сєвєродонецьку хочуть запустити завод «Азот», але це загрожує техногенною катастрофою.

Про це повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

За його словами, днями окупанти заявили про свої плани відновити діяльність заводу.

«Своєю чергою в Group DF, до складу якого входить завод, заявили, що це вкрай небезпечно через значні руйнування на території комбінату і неможливо без відповідних фахівців», - зазначив Гайдай.

У ході бойових дій було пошкоджено обидва аміачні цехи та цех азотної кислоти. Постраждала практично вся інфраструктура підприємства - системи водопостачання та водоочищення, система енергозабезпечення, логістичне та залізничне господарство зруйновано два сховища метанолу.

Крім того, повністю зруйновано систему електропостачання «Азоту». А руйнування системи очищення стічних вод «Азоту» завдало значної шкоди Сєвєродонецьку. До війни підприємство забезпечувало очищення 100% стічних вод міста.

При цьому російські окупанти вже розшукують у місті працівників «Азоту» і запрошують на роботу, навмисно наражаючи їх на небезпеку.

«Спроба запустити виробництво з порушенням базових правил безпеки може призвести до жертв та техногенної катастрофи для всього регіону. Масштабні руйнування на заводі не сумісні з його безпечною діяльністю», - додав Гайдай.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ