Інцидент трапився у середу, 24 листопада, о 9.10. Відомо, що збройні формування Російської Федерації відкрили вогонь з 82-міліметрових мінометів по прикордонному контрольному посту, який входить до першого рубежу оборони українських військ.

 
Про це інформує штаб Операції Об'єднаних сил через свою офіційну сторінку в Facebook. Як повідомляють українські військові, цей блок пост належить  до КПВВ «Мар’їнка» на дорожньому коридорі Донецьк-Курахове. 
 
«Під безпосередній обстріл потрапили місця несення служби прикордонного наряду 11 прикордонного загону. Зафіксовано влучання трьох мін. Особовий склад прикордонного наряду не постраждав, пошкоджено фортифікаційні споруди. Вогонь у відповідь не відкривався з міркувань безпеки цивільного населення. Адже саме цим дорожнім коридором лише напередодні здійснювався пропуск цивільних громадян та транспортних засобів через лінію розмежування» - йдеться у повідомлені штабу ООС. 

Українська сторона СЦКК підкреслює, що даний факт є черговим грубим порушенням збройними формуваннями РФ Мінських домовленостей та режиму повного і всеосяжного припинення вогню, впровадженого за згодою сторін 27 липня 2020 року. А також свідчить про повну зневагу окупантів до життя та здоров’я мирних громадян, які здійснюють рух через КПВВ.

Нагадаємо, як писав "Вголос", у понеділок, 22 листопада, в зоні проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі було зафіксовано 4 порушення режиму «тиші». На щастя, в результаті обстрілів окупантів ніхто з військовослужбовців ЗСУ не загинув.
 

ІА "Вголос": НОВИНИ