Російські війська, після залишеного правобережжя Херсонської області, ймовірно, перекинуть до Донецької області для активізації операцій навколо Бахмута, Донецька та на заході Донеччини.

Про це повідомляє  Інститут вивчення війни (ISW).

«Російські війська, ймовірно, досягнуть успіхів у цих районах протягом наступних днів і тижнів, але ці успіхи навряд чи будуть значними з оперативної точки зору», – зазначають експерти.

Аналітики ISW звертають увагу на те, що Міністерство оборони росії збільшило кількість заяв про російські територіальні досягнення у Донецькій області 13 та 14 листопада.

Мета - наголосити, що російські війська активізують операції в Донецькій області після відходу з правого берега Херсонської області.

Так, Міноборони рф заявило, що російські війська завершили захоплення Майорська (20 км на південь від Бахмута) 13 листопада та Павлівки (45 км на південний захід від Донецька) 14 листопада після кількох тижнів, коли вони не заявляли про російські територіальні досягнення.

«Міністерство оборони Росії, ймовірно, висуває більш конкретні територіальні претензії, щоб створити інформаційні умови для висвітлення російських успіхів у Донецькій області та применшити невдоволення щодо втрат у Херсонській області», – вважають аналітики ISW.

Як писав «Вголос», президент України Володимир Зеленський на саміті G20 назвав умови для припинення війни: він заявив, що війна може закінчитись, якщо росія відведе війська за кордони 1991 року та виплатить компенсацію за завдану шкоду.

ІА "Вголос": НОВИНИ