Після провалу наступу рашистів по всіх фронтах та безпрецедентних втрат ворожої армії окупанти вдались до терору проти мирного населення. Від початку повномасштабного вторгнення росії внаслідок бомбардувань, обстрілів та прицільного вогню по цивільних загинула 71 дитина.

Про це у своєму телеграм-каналі повідомила уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова. 

«Станом на 11 годину 10 березня 2022 року з початку вторгнення Російської Федерації в Україні загинула 71 дитина та отримали поранення понад 100 дітей», - пише українська омбудсменка. 

З поміж іншого, Людмила Денісова назвала найбільш кричущі випадки російських військових злочинів проти дітей України лише за останні кілька днів.  

  • У м. Малин Житомирської області внаслідок авіаційного удару зруйновано 7 приватних одноповерхових житлових будинків, загинуло 5 осіб, з них троє дітей (п’ятирічна дівчинка та двоє дітей 2021 року народження).
  • 16-річний юнак загинув під час обстрілу на ринку у селищі Жуковського на Харківщині.
  • Вночі в результаті чергового артилерійського обстрілу у селі Слобожанське Ізюмського району на Харківщині ворожий снаряд влучив до приватного житлового будинку. Під завалами загинули 4 людини: 2 жінки та 2 дітей, 5-річній дівчинці вдалося вижити.
  • У м. Ірпінь Київської області 10-річна дівчинка отримала наскрізне уламкове поранення і наразі перебуває у лікарні у важкому стані.

Денісова окремо наголосила про те, що неспровокована війна проти України ведеться державою-терористом росією з порушенням абсолютно будь-яких міжнародних норм та правил, зокрема загальновизнаної Женевської конвенції. 

Нагадаємо, як повідомляв "Вголос", вчора, 9-го березня, у Маріуполі під час нальоту російської авіації знищено пологовий будинок у центрі міста, лікарню, дитяче і терапевтичне відділення.

 
 

ІА "Вголос": НОВИНИ