Росіяни вірять всьому, що показують по їхньому телебаченню. Саме тому фахівці з інформаційно-психологічних операцій вдало маніпулюють фрагментами з різних телепередач.

Про це «Вголосу» розповів військовий експерт, дипломат та ексконсул Генерального консульства України у росії Володимир Гулима.

«До прикладу, перед початком програми новин на телебачення запускали ролик з програми «Квартал-95», головною дійовою особою якої є чинний президент України. І ось він на сцені втілює образ недолугого українця-западенця або відомий сюжет виконання партії на фортепіано. І так – хвилин 15. А потім, без розбивки, починаються новини. І першим сюжетом йде про Україну. Знов показують президента нашої країни. Але глядач перші півтори-дві хвилини губиться, вона не розуміє чи це продовження комічного номера, чи це вже щось інше. Це є своєрідне приниження України та українців», - розповідає він.

Також популярними є сюжети про кровожерливих бандерівців. І росіяни вірять. Тому що вони звикли вірити всьому, що показують по телебаченні або пишуть в газетах. Тим більше, що іншого життя вони не бачили і порівнювати їм нема з чим.

Саме тому, на думку ексдипломата, на початку повномасштабного вторгнення росіяни намагалися зруйнувати телевежі в Україні. Вони вважали, що українці такі ж як росіяни і отримують інформацію саме з телевізора.

Цікаво, що Володимир Гулима, працюючи в дипломатичній установі, жодного разу на власні очі не бачив путіна. Каже, що доводилося бачити президентські кортежі та яхти.

«Бачив здалеку, на трибунах. Бачив його вертоліт. І так хотілося, щоби він не долетів», - сміється ексдипломат.

Каже, що українців не часто запрошували на офіційні заходи за участю перших осіб росії. Натомість було добрим спілкування з колегами з генеральних консульств Литви, Польщі, Великобританії та США.

Все інтерв’ю «Вголосу» з Володимиром Гулимою читайте тут.

ІА "Вголос": НОВИНИ