На Херсонщині окупанти викрали Олексія Кисельова, капітана 1-го рангу запасу, колишнього командира корабля управління ВМС України "Славутич", який останніми роками жив і займався громадською діяльністю в Генічеську.

Чоловіка загарбники затримали у його власному будинку і катували впродовж трьох діб.

Потім Кисельова відвезли до СІЗО Сімферополя. Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на джерела на окупованій території.

За словами очевидців, 22 липня окупанти вдерлися до будинку у Генічеську, де мешкав Кисельов, зв'язали йому руки і зав'язали очі - і вивезли у невідоме місце.

«Там його тримали три дні, де, не виключено, застосовували тортури. Після чого передали ФСБ і відвезли у Сімферополь, де утримують у СІЗО», – розповіли місцеві мешканці.

За словами очевидців, викрадали Кисельова бойовики так званої «ДНР». Вони ж забрали й автомобіль Кисельова, який досі був на «севастопольських номерах».

За інформацією, отриманою «Центром журналістських розслідувань» із Сімферополя, Олексію Кисельову інкримінують участь у неіснуючому «незаконному збройному формуванні батальйон імені Номана Челебіджихана» (ч.2 статті 208 КК рф). 27 лютого «суд» у Сімферополі обрав йому запобіжний захід – два місяці тримання під вартою.

Додамо, окупанти оприлюднили списки загиблих та поранених внаслідок теракту в Оленівці.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ