Протягом 29 липня російська окупаційна армія зробила спробу обмеженого наземного наступу у Херсонській області. Українські військовослужбовці в свою чергу відбили спробу наступу ворожих сил.

Під час штурму загарбники застосували гелікоптери, з яких завдали удару по населених пунктах на Херсонщині. Про це йдеться у аналітиці Інституту вивчення війни.

Також російські окупанти продовжують обстрілювати цивільну інфраструктуру прифронтових міст із території тимчасово окупованої Херсонської області. Зокрема, військові злочинці били по Миколаєву ракетами С-300, а по Дніпропетровщині – із РСЗВ «Град».

У свою чергу, країна-агресор продовжує приховану мобілізацію з метою поповнити армію новими окупантами. При цьому перевагу віддають мешканцям національних республік.

Так, напередодні стало відомо про набір та створення додаткових добровольчих батальйонів у регіонах Росії. Заступник голови обладміністрації Бурятії Петро Мордовський зазначив, що 13 липня республіка санкціонувала одноразову виплату 100 тисяч рублів усім призовникам добровольчого батальйону «Байкал».

Республіка Бурятія в даний час набирає в батальйон чоловіків із середньою освітою. Місцеве видання повідомило, що 11 липня губернатор Новосибірської області Андрій Травніков наказав про формування резервного батальйону для участі в «спецоперації», але не згадав про перекидання в Україну", – пише ISW.

Нагадаємо, «Вголос» писав, що російські війська вночі вдарили ракетами по Харкову. Був «приліт» в Слобідський район.

ІА "Вголос": НОВИНИ