Про це пише російське видання «Известия».

У ТОВ «Челябінський завод побутових товарів», що виробляє домашні дистилятори «Могорич» та продає їх гуртом і вроздріб, розповіли, що за останній рік зростання виручки компанії, порівняно з попереднім роком, становило до 300%. У роздрібних магазинах самогонних апаратів, опитаних виданням, повідомили про зростання попиту в останні місяці від 20% до 50%.

Експерти вважають, що росіяни купують дистилятори у зв'язку з кризою, намагаючись заощадити на покупці фабричного спиртного.

«Попит здорово зростає протягом останнього року, буквально з кожним днем. Обороти нашої компанії за останні місяці, якщо порівнювати з попереднім роком, зросли на 200-300%», – розповіли на «Челябінському заводі побутових товарів».

За словами представника компанії, спостерігають зростання і гуртових, і роздрібних покупок.

«Ми запитуємо клієнтів про те, чому вони вирішили придбати апарат. Серед основних причин називають підвищення вартості горілки в магазинах та погіршення її якості», – прокоментували на заводі зростання попиту на продукцію.

Гендиректор Центру досліджень федерального і регіональних ринків алкоголю Вадим Дробіз підтвердив зростання інтересу росіян до самогоноваріння.

«Нині навіть курси самогоноваріння відкривають. Я такі, наприклад, бачив у Новосибірську», – сказав Дробіз.

За його словами, до самостійного виробництва спиртного вдаються і бідні, і забезпечені верстви населення.

ІА "Вголос": НОВИНИ