Про це в ефірі телеканалу «112  Україна» повідомила член громадської спостережної комісії Російської Федерації Челябінської області Тетяна Щур.

«Його права, безсумнівно, порушуються в питанні спілкування з консулом. Ми ніяк не можемо добитися відвідування з консулом. 25 серпня він (Кольченко, - ред.) при нас написав заяву на побачення з паном Бондаренком (Володимиром, - ред.) консулу України в Єкатеринбурзі і лист консулу про зустріч. Ми передали цей лист через начальника колонії, пана Гордова. Як ми знаємо, лист в консульство не прийшов. Найближчими днями ми знову підемо в колонію і вже будемо з'ясовувати це питання більш жорстко», - говорить Щур.

Нагадаємо, Росія продовжує утримувати понад сорок українських політв'язнів. Серед них: заступник голови Меджлісу Ільмі Умеров, журналіст Станіслав Клих, лідер Української національної асамблеї Микола Карпюк, режисер Олег Сенцов, громадський діяч Олександр Кольченко та інші.

У Міністерстві закордонних справ України з наступного тижня розпочне роботу спеціальна платформа для сприяння звільненню українців у Росії. До роботи зі звільнення українських політв'язнів залучать генерального прокурора України Юрія Луценка і колишнього українського політв'язня в Росії Геннадія Афанасьєва.

ІА "Вголос": НОВИНИ