Величезною проблемою для нашого північно-східного сусіда є те, що росіяни не мають своєї державності. Власне ті, хто називають себе «рускімі, расіянамі», і не мають своєї державності.

Про це у коментарі «Вголосу» розповів директор Недержавного аналітичного центру Українські студії стратегічних досліджень Юрій Сиротюк.

«Бо на території Російської Федерації немає федерального округу, землі чи краю, де росіяни є владою. Тобто Росія — це країна, яка навіть не є  батьківщиною росіян. І колись постане питання про те, що і росіяни не мають годувати Чечню, а мають жити у своїй природній країні, можна очікувати навіть російського сепаратизму», - зазначив він.

Також експерт додав, що загалом прихованих осередків національно-визвольних рухів на території Росії є близько сотні. Адже вся складна структура тримається винятково на брехні. Причому їх усіх переконали, що вони «расіянє». Тому, якщо розпочнеться цей процес, прихований природний сепаратизм, притаманний усім нацменшинам на території Росії, то він нагадуватиме картковий будинок, який розвалиться на очах.

Більше читайте тут: «Розкол Росії почнеться з Москви».

ІА "Вголос": НОВИНИ